VAŽNA INFORMACIJA IZ FHMZ-a: Zbog vremenskih prilika za sutra u BiH izdano narandžasto upozorenje

Među preporukama, prema Svjetskoj meteorološkoj organizaciji, stoji kako se trebaju poduzeti mjere opreza i pratiti posljednje vremenske prognoze.

  • Vijesti

  • 17. Jan. 2024  

  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine (FHMZ BiH) izdao je narandžasto upozorenje na pojačan vjetar. Upozorenje su izdali za sutra, a odnosi se za područje Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne.

“Udari vjetra u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima biće viši ili jednaki 80 kilometara na sat, u ostalim dijelovima do 60 kilometara na sat”, saopćeno je iz FHMZ BiH.

Među preporukama, prema Svjetskoj meteorološkoj organizaciji, stoji kako se trebaju poduzeti mjere opreza i pratiti posljednje vremenske prognoze.

“Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni na prekid aktivnosti”, upozorili su iz FHMZ BiH.

U četvrtak se, prema podacima FHMZ BiH, očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Većina padavina se očekuje na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskom. Prije podne jako jugo koje će oslabiti u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U petak, kiša će se zadržala u Hercegovini. U Bosni se tokom dana očekuje zahlađenje i kiša bi prelazila u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Topliji dio dana u Bosni je u jutarnjim satima, zatim postepeno zahlađenje. U Hercegovini bi se zadržalo toplo sa temperaturama od osam do 16 stepeni.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...