NAVODNO JE RIJEČ O BOEINGU: Šef američke diplomatije zapeo u Švicarskoj zbog "kritičnog kvara" na avionu

Glavni američki diplomat je u ponedjeljak stigao u Davosu na godišnji Svjetski ekonomski forum, a u Washington se trebao vratiti danas.

  • Svijet

  • 17. Jan. 2024  

  • 0

Šef američke diplomatije Antony Blinken danas je nakratko zaglavio u Davosu zbog "kritičnog kvara" njegovog aviona vezanog uz curenje kisika, zbog čega u Švicarsku po njega dolazi drugi avion, rekla je osoba iz skupine medija koja ga prati, prenosi Index.hr.

Glavni američki diplomat je u ponedjeljak stigao u Davosu na godišnji Svjetski ekonomski forum, a u Washington se trebao vratiti danas.

Bloomberg je izvijestio da je riječ o avionu Boeing. Reuters nije mogao odmah potvrditi koji avion Blinken koristi na svom putovanju. Blinken je helikopterom iz Davosa prebačen u Zuerich, gdje se ukrcao na svoj avion, no tada je obaviješten da se njime neće moći vratiti u Sjedinjene Američke Države.

Članovima skupine medija koja ga prati i njegovim pomoćnicima rečeno je da se u Washington vrate komercijalnim letovima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...