NA POMOLU JE PREOKRET: Poslovodni odbor RTV Federacije BiH prihvata zahtjeve sindikalnih organizacija...

RTV Federacije BiH je spremna i na bilateralni sporazum s Elektroprivredom BiH.

  • Društvo

  • 18. Jan. 2024  

  • 1

Poslovodni odbor Radiotelevizije Federacije BiH prihvatio je u cjelosti zajedničke zahtjeve sindikalnih organizacija BHRT-a i RTV Federacije BiH kojima se na jedini zakonski ispravan način rješava aktualna problematika naplate RTV takse na teritoriji Federacije BiH.

- Smatramo razumnim zahtjev sindikata za hitnim potpisivanjem aneksa na postojeći ugovor o naplati RTV takse na razdoblje od šest mjeseci kako bi se osigurala redovna primanja za radnike oba javna servisa sa sjedištem u Sarajevu i postavio vremenski okvir za trajno rješenje problema financiranja državnih i entitetskih radio-televizijskih kuća u našoj zemlji - navode iz Poslovodnog odbora Radiotelevizije Federacije BiH.

Naglasili su da su otvoreni za sva rješenja koja će u zadanom vremenskom okviru osigurati trajno financiranje Javnih servisa u BiH. Crpeći jedini nesporni zakonski legitimet  za naplatu RTV takse na području Federacije BiH, a u cilju osiguranja redovnih plaća za radnike i BHRT i RTV F BiH, kako su dodali, RTV Federacije BiH je spremna i na bilateralni sporazum s Elektroprivredom BiH.

 - Dosljedno poštivanje zakona, konstruktivni dijalog, osiguranje primanja za radnike obje kuće i nesmatano produciranje programskih sadržaja i dalje će biti osnovni postulati djelovanja Poslovodnog odbora RTV Federacije BiH - saopćili su iz Poslovodnog odbora Radiotelevizije Federacije BiH.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...