NERMIN OGREŠEVIĆ PITA: "Dodik je došao do željenih 100 miliona KM za zgradu UIO BiH, ko je sljedeća meta?"

"Ne vide oni ni zastrašivanje povratnika u RS, banaliziraju proslavljanje neustavnog dana RS, ne čuju zloglasne Vučićeve poruke…"

  • Politika

  • 18. Jan. 2024  18. Jan. 2024

  • 2

Ko je sumnjao da će Dodik izgurati svoje kada su se prvi put pojavile informacije da pritišće partnere u vlasti da posao kupovine zgrade UIO BiH u Banjoj Luci dodijele Miletu Radišiću, biznismenu bliskom upravo lideru SNSD-a, ovih dana shvatio je koliko je politički naivan, poručio je danas predsjednik NES-a Nermin Ogrešević.

Kako navodi, ponuda je jedina, naravno, stigla od Radišićeve firme, a kako se i očekivalo vrijednost je 100 miliona maraka. Namirili se na parkingu, čija cijena kvadrata košta kao i poslovnog prostora.

"Dodik očito bez problema uspijeva realizirati sve svoje ciljeve. Pitanje je, osim države BiH, ko je sljedeća meta, odnosno budžet koje državne institucije. Trebamo li sumnjati da će Dodik provesti i preostale ciljeve? S obzirom na „kompromisni“ stav njihovih partnera u vlasti, Trojke, nažalost, ne trebamo! Nema mnogo reakcija na 100 miliona KM za Dodikovog Radišića. Bošnjačkim predstavnicima u vlasti važnije je da pritišću opoziciju kako bi ispunili još jednu Čovićevu želju i imenovali Vukoju u Ustavni sud BiH", smatra Ogrešević, i dodaje:

"Ne vide oni ni zastrašivanje povratnika u RS, banaliziraju proslavljanje neustavnog dana RS, ne čuju zloglasne Vučićeve poruke… baš kao i dobar dio bh. javnosti, koja se dotad zabavlja analizama NiP-ove Sabine Silajdžić i njenim pokušajima da izjednači 9. januar, neustavni dan bh. entiteta RS, s 1. martom, Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Pamet nam je dobrano razvučena. Vara se svako ko misli da će nam stranci vječno čuvati pozadinu dok su naše glave zabijene u pijesak."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...