POTRES U HDZ-u U VEČERNJIM SATIMA: Gradonačelnik Čapljine podnio neopozivu ostavku; Da li zbog optužnice ili...

(...) zbog unutrašnjeg rata u samom HDZ-u.

  • Mini market

  • 18. Jan. 2024  18. Jan. 2024

  • 1

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić večeras je podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a u Čapljini, saznaje Politicki.ba

Ovo dolazi dan nakon što je Smiljan Vidić, kao načelnik općine Čapljina, i Darko Šimović, kao državni službenik - pomoćnik rukovoditelja organa državne službe u Službi geodetskih i imovinsko-pravnih poslova općine Čapljina, sumnjiče da su u vremenskom razdoblju od marta 2011. godine do januara 2015. godine na području općine Čapljina, u svojstvu službenih osoba u FBiH, zajednički i dogovorno, iskoristili svoj službeni položaj i ovlasti, prekoračivši granice svoje službene ovlasti i ne obavivši svoje službene dužnosti koje im njihova funkcija daje u pogledu upravljanja općinskim i državnim građevinskim zemljištem na području općine Čapljina.

Postavlja se pitanje da li je Vidić podnio postavku zbog pomenute optužnice ili zbog unutrašnjeg rata u samom HDZ-u.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...