SVE JE BILA PREDSTAVA ZA JAVNOST: Gradonačelnik Čapljine podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika GO HDZ-a BiH, ali...

Nakon podizanja optužnice.

  • Mini market

  • 19. Jan. 2024  19. Jan. 2024

  • 1

Gradonačelnik Čapljine i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Čapljina Smiljan Vidić podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora stranke, potvrdio je Feni član GO HDZ-a Čapljina.

Ostavka je uslijedila nakon što je Kantonalno tužiteljstvo HNK, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv Smiljana Vidića i Darka Šimovića zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti.

Naime, čapljinski gradonačelnik se tereti da je tvrtki ''Neretva energija'' iz Čapljine nezakonito dao na korištenje, a potom i prodao zemljište te time omogućio nezakonito stjecanje milionske koristi kupcu.

Vidić je medijima kazao da je sve rađeno po zakonu, ali da ne želi da ova optužnica ugrozi i optereti Gradski odbor, posebno u izbornoj godini.

Iako je kazao kako ne želi opterećivati stranku, Vidić i dalje ostaje član GO HDZ BiH Čapljina.

Podsjećamo, Smiljan Vidić funkciju gradonačelnika Čapljine obnaša od lokalnih izbora 2008. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...