PRORUSKI PREMIJER SLOVAČKE ROBERT FICO ŠOKIRAO ZELENSKOG: "Ukrajina će morati da se odrekne dijela teritorije kako bi se okončao sukob"

Fico je istakao da Ukrajina nije nezavisna i suverena država

  • Evropa

  • 21. Jan. 2024  

  • 1

Slovački premijer Robert Fico rekao je da će Ukrajina morati da se odrekne dijela teritorije koju smatra svojom kako bi se okončao sukob sa Rusijom.

”Moraće da se dođe do nekog kompromisa. Šta oni očekuju, da će Rusi samo da napuste Krim, Donbas i Lugansk To je nerealno”, rekao je Fico za slovački javni servis RTVS.

Fico je istakao da Ukrajina nije nezavisna i suverena država, već da je pod potpunom kontrolom Sjedinjenih Država.

On je optužio Ukrajinu da je jedna od najkorumpiranijih država na svijetu.

Fico je naveo da će na sastanku sa ukrajinskim kolegom Denisom Šmihaljom iduće sedmice ponoviti da im Slovačka više neće slati oružje, kao i da će blokirati aplikaciju Kijeva za članstvo u NATO-u.

On je izrazio podršku za mađarskog premijera Viktora Orbana, koji je nedavno blokirao najnoviji evropski prijedlog paketa pomoći za Kijev u vrijednosti od 50 milijardi eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...