STRAVIČAN ZLOČIN: Ovo je mladić koji je brutalno ubio osam osoba pa se dao u bijeg, naoružan je i opasan...

Osim toga, u pucnjavi za koju se sumnjiči ista osoba, ranjena je i 42-godišnja žena, no ona nije bila povezana sa ostalim žrtvama.

  • Hronika

  • 23. Jan. 2024  

  • 0

Vlasti američke saveze države Illinois pokrenule su u ponedjeljak potragu za 23-godišnjim muškarcem osumnjičenim za ubistvo osam osoba vatrenim oružjem u gradu Joliet, oko 56 kilometara od Chicaga, izvijestila je policija.

Motiv ubistava još nije poznat, no osumnjičeni za kojim se traga je poznavao svoj žrtve, rekli su policijski službenici u izjavi za medije.

Kao sumnjivca za navedena zlodjela policija je identificirala 23-godišnjeg muškarca, za kojeg upozorava da bi mogao biti naoružan i opasan.

Prvu žrtvu, 28-godišneg muškarca porijeklom iz Nigerije koji je zadnje tri godine živio u SAD-u, osumnjičeni je ustrijelio u nedjelju poslijepodne iz osobnog vozila. Sljedeće su jutro policijski službenici pronašli pet tijela u kući u kojoj je stanovao osumnjičenik te potom još dva tijela u kući preko puta, čime se broj žrtava popeo na osam.

Za potonjih sedam ubijenih osoba, čija su tijela pronađena u dvije spomenute kuće, policija vjeruje da su bili članovi iste obitelji.

"Policajac sam 29 godina. Ovo je vjerovatno najgori zločin s kojim se susrećem", rekao je načelnik policije u Jolietu William Evans.

Osim toga, u pucnjavi za koju se sumnjiči ista osoba, ranjena je i 42-godišnja žena, no ona nije bila povezana sa ostalim žrtvama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...