ODLUČIO SKINUTI PRSLUK: Poznati palestinski novinar Motaz Azaiza se odlučio evakuirati iz Gaze

Azaiza je rekao da je ovo njegov posljednji dan u Gazi, ali se nada da će se uskoro vratiti i nastaviti izvještavati i pomagati Gazi.

  • Svijet

  • 23. Jan. 2024  

  • 0

Palestinski novinar i fotoreporter Motaz Azaiza, koji je svakodnevno objavljivao svjedočenja i iskustva rata u njegovoj zemlji, odlučio je da se evakuira iz Gaze.  

Motaz Azaiza postao je poznat širom svijeta te je prozvan "glasom Palestine", a prati ga više od 18 miliona pratilaca. Njegove fotografije i videosnimci šire se društvenim mrežama. U novembru prošle godine Magazin GQ Middle East je proglasio Motaza muškarcem godine.

          View this post on Instagram                      

A post shared by Motaz Azaiza مُعْتَز عزايزة  (@motaz_azaiza)

  Sada je odlučio da se evakuira, a to je saopćio na svom nalogu na društvenoj mreži Instagram. Azaiza je rekao da je ovo njegov posljednji dan u Gazi, ali se nada da će se uskoro vratiti i nastaviti izvještavati i pomagati Gazi.

"Morao sam da se evakuiram iz mnogo razloga, svi znate nešto, ali ne sve. Hvala vam svima. Molite se za Gazu", napisao je u objavi.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...