HRABRI REPORTER MOTAZ AZAIZA U DRUŠTVU POZNATOG SARAJLIJE: "Na istom smo putu istine i pravde"

“Napustio sam Gazu slomljenog srca i očiju punih suza. Nije bilo druge opcije nakon 108 dana kontinuiranih masakra nad nama", rekao je Motaz Azaiza.

  • Društvo

  • 30. Jan. 2024  

  • 0

Džemil Hodžić, Sarajlija koji je pokrenuo projekat Sniper Alley, kako bi kreirao arhiv fotografija iz opkoljenog Sarajeva, ali i pronašao fotografije brata Amela koji je ubijen za vrijeme opsade objavio je fotografiju sa palestinskim novinarom Motazom Azaizom.

Hrabri “Glas Palestine”, reporter Motaz Azaiza iz Gaze je izvještavao više od 100 dana.

“Nemate svaki dan priliku upoznati ljude kao što je Motaz Azaiza. Jedan je od mnogih palestinskih novinara koji su nam pokazali razmjere genocida kojeg je počinio Izrael. Na istom smo putu istine i pravde”, poručio je Hodžić.

Podsjetimo, Motaz Azaiza, palestinski novinar i fotograf, poznat po svom izvještavanju o ratom pogođenoj Gazi, morao je napustiti Pojas Gaze prošle sedmice.

Novinar boravi u Dohi, koja mu je sada mjesto prebivališta.

“Napustio sam Gazu slomljenog srca i očiju punih suza. Nije bilo druge opcije nakon 108 dana kontinuiranih masakra nad nama.

Vrijeme je da se preselim negdje drugo kako bih mogao raditi više i molim se da budem razlog zaustavljanja ovog rata i pomognem ponovnoj obnovi Gaze. Stigao sam u Katar. Hvala vam”, napisao je Azaiza na mreži X (bivši Twitter)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...