SUSRET U SARAJEVU: Von der Leyen, Plenković i Rutte razgovarali sa Schmidtom

Plenković je na mreži X saopštio da su sa Schmidtom razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

  • Vijesti

  • 23. Jan. 2024  

  • 3

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, premijer Nizozemske Mark Rutte i predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković sastali su se u utorak u Sarajevu sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

Plenković je na mreži X saopštio da su sa Schmidtom razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

“Reformski i europski put ključan je za stabilnost, funkcionalnost i razvoj BiH. Pritom je važno postići politički dogovor o izbornoj reformi i osigurati ravnopravnost triju konstitutivnih naroda”, napisao je Plenković.

Hrvatski premijer je danas zajedno sa predsjednicom Evropske komisije Von der Leyen i nizozemskim kolegom Rutteom sastao sa predsjedavajućom Vijeća Ministara BiH Borjanom Krišto i zamjenicima predsjedavajuće.

Ranije su se Von der Leyen i Rutte sastali sa članovima Predsjedništva BiH, dok se Plenković nije pojavio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...