VOZAČI, OPREZ: Odroni, poledice, zastoji i obustava prometa na ovim cestama u Bosni i Hercegovini...

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

  • Hronika

  • 24. Jan. 2024  

  • 0

Magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke Bosnu, Savu, Vrbas i Spreču, kao i na putevima: Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Ključ-Vrhpolje i Konjic-Jablanica, kao i u pojedinim dijelovima Sarajeva i Tuzle.

Skreće se pažnja i na autoput A-1 Tarčin-Sarajevo-Zenica, gdje je neophodno voziti znatno smanjenom brzinom. Poledica se i jutros može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Savjetuje se opreznija vožnju.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...