GUŽVA NA IZLAZU IZ BiH: Kolone vozila na graničnim prijelazima

Duga je kolona vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, a formira se i kolona na graničnom prijelazu Gradina, također na izlazu

  • Vijesti

  • 06. Apr. 2024  06. Apr. 2024

  • 0

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina.

Na ostalim graničnim prijelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta. 

"Duga je kolona vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, a formira se i kolona na graničnom prijelazu Gradina, također na izlazu. Planirajte svoje putovanje i rutu kretanja", poručili su iz BIHAMK -a. 

Uvjeti za vožnju danas su povoljni, ali iz BIHAMK-a i dalje upozoravaju na moguće odrone na brojnim dionicama. 

"Povećan je broj biciklista i motociklista, kao i korisnika električnih romobila, posebno u gradskim zonama. Molimo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionici Dobro Polje-Miljevina, vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom", navode iz BIHAMK-a.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac. U toku su i radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

"Danas do 16 sati zbog sanacionih radova otežano, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu M-17 kod Nemile. Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Jelah-Doboj (Kraševo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca). Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Završeni su protesti građana i normalizovano saobraćanje na regionalnom putu R-433 Kalinovik-Ulog, kod mosta Tatinac", navode iz BIHAMK-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...