ZNAČAJNO ĆE UNAPRIJEDITI RAD MUP-a: Sarajevska policija će dobiti novi hangar za održavanje vozila

Istaknuto je da su postojeći hangari u ulici Zmaja od Bosne u neposrednoj blizini Importane centra, koji su privremenog karaktera, postavljeni još prije agresije na Bosnu i Hercegovinu i ne zadovoljavaju potrebne standarde, dotrajali su i nefunkcionalni, te će biti uklonjeni.

  • Društvo

  • 24. Jan. 2024  

  • 0

MUP Kantona Sarajevo najavio je da planira izgradnju novih hangara za autoservis, radionicu vulkanizerskih radova, skladišta za rezervne dijelove i druge vrste materijala i kancelarijske prostorije, koji će se nalaziti na Stupu, općina Ilidža

Navedeno je da će se u tim hangarima, kao i do sada, vršiti servisiranje svih vozila u vlasništvu MUP-a Kantona Sarajevo, kao i forenzika vozila koja su učestvovala ili potiču iz krivičnih djela. Novoprojektovani objekt bit će moderan i funkcionalan, te ispunjavati sve potrebe MUP-a Kantona Sarajevo, imat će dvije velike hale s prizemljem i galerijskim prostorom, 24 sata fizičko osiguranje, kao i video nadzor.

Sve to predstavljeno je danas u MUP-u Kantona Sarajevo kroz idejni projekt  za čiju izradu je bio zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, strateški partner MUP-a na svim velikim infrastrukturnim projektima, koji je proveo postupak izbora projektantske kuće.

Istaknuto je da su postojeći hangari u ulici Zmaja od Bosne u neposrednoj blizini Importane centra, koji su privremenog karaktera, postavljeni još prije agresije na Bosnu i Hercegovinu i ne zadovoljavaju potrebne standarde, dotrajali su i nefunkcionalni, te će biti uklonjeni.

Također, naglašeno je da gradnjom nove infrastrukture MUP Kantona Sarajevo jača vlastite kapacitete, istovremeno obezbjeđujući resurse koji ostaju u trajnom vlasništvu tog sigurnosnog organa s jasno riješenim pitanjima vlasništva nad objektima i zemljištem.

Ministar Admir Katica izjavio je da mu je drago što su sa strateškim partnerom Zavodom za izgradnju KS našli rješenje za dugogodišnji problem s kojim se suočava MUP KS zbog imovinsko-pravnih pitanja, kao i činjenice da su postojeći hangari u dosta lošem stanju.

"Novi hangari bit će izgrađeni na zemljištu koje nam je ustupio Zavod za izgradnju i značajno će unaprijediti uslove za održavanje naših vozila, kao i riješiti problem skladištenja raznih materijala, a izgradit ćemo ih i opremiti moderno i funkcionalno", rekao je Katica.

Nakon idejnog, uslijedit će izrada izvedbenog projekta nakon čega će biti moguće definisati vrijednost projekta, kao i rokove za izgradnju, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...