EDIN DŽEKO PONOVO ODUŠEVIO REGIJU: Podržao akciju Torcide za pomoć mladiću s poteškoćama u razvoju

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH i turskog Fenerbahcea Edin Džeko (37) opet je oduševio regiju.

  • Sport

  • 26. Jan. 2024  

  • 0

Edin se uključio u akciju pomoći Igoru (20), mladiću s problemima u razvoju iz Hrvatske, koji je bio žrtva fizičkog i verbalnog zlostavljanja dvojice maloljetnika. Na videu koji se proširio Hrvatskom i regionom vidi se kako jedan od mladića 20-godišnju žrtvu tjera da navija za Dinamo te ga šamara po licu.

Igor je prošao bez većih posljedica. Njegova majka je otkrila kako je nesposoban za rad, a ona je nezaposlena te žive od socijalne pomoći u prilično skromnim uvjetima. 

Igor je veliki navijač Hajduka i Torcida je odlučila pokrenuti humanitarnu akciju za Igora i njegovu mamu.

  • Uz novčane priloge, potrebni su nam i građevinski radnici, keramičari, električari, vodoinstalateri – napisali su na Instagramu.

Objavili su broj računa na kojem se može pomoći Nadici i Igoru. Dodaju kako su ostali zaprepašteni uvjetima u kojima porodica živi.

Akciji se odazvao i mladi umjetnik koji crta olovkom brojne poznate igrače. Naslikao je i Edina Džeku koji mu se potpisao na crtež koji je sada stavio na aukciju.

  • Početna cijena je 10 eura. Aukcija traje do petka do 19 sati i 50 minuta. Onaj ko ponudi najviše za sliku, uplatu će izvršiti direktno na račun porodice, a poštarinu plaćam ja. Naše srce je veliko, pokažimo još jednom koliko je zapravo veliko – napisao je umjetnik.
alt

Onda je uslijedilo iznenađenje. U komentare se javio Džeko.

  • 500 eura od mene. Stjepo Ivančić će uplatiti ako bude najveća ponuda – napisao je Džeko.

‘Velik si Edine’, jedan je od komentara na objavu.

(A. J.)

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...