DELEGAT U DOMU NARODA DŽEMAL SMAJIĆ: "Gdje je sad izvorni Dejton?"

"Populistički branioci države iz Sarajeva šute kao i obično..."

  • Politika

  • 26. Jan. 2024  

  • 0

Današnju posjetu mađarskog šefa diplomatije Bosni i Hercegovini Petera Szijjarta komentarisao je Džemal Smajić, delegat u Domu naroda BiH. 

"Mađarski šef diplomatije Peter Szijjarto posjetio je danas Banjaluku i sastao se sa borcem za antievropske vrijednosti Miloradom Dodikom.

Iako je u isključivoj nadležnosti države pitanje vanjske politike to ministru inostranih poslova Mađarske ne smeta da iskazuje takvo nepoštovanje prema Bosni i Hercegovini. S druge strane, glavni zagovarač tzv. 'izvornog Dejtona' sam sebe demantuje, jer se bavi poslovima koji mu nisu propisani u dokumentu na koji se poziva.

Populistički branioci države iz Sarajeva šute kao i obično na takve diplomatske skandale i navikavaju nas na odnos prema BiH koji je po njima normalan", upitao je Smajić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...