BRZA REAKCIJA LOKALNIH VLASTI: U Neumu uklonjeni uvredljivi grafiti

Naravno, očekujemo da počinitelji nedjela koji su nanijeli štetu, ne samo na imovini nego i ugledu velike većine stanovnika koji ne podržavaju ovakve činove, budu adekvatno i što skorije sankcionisani", naveo je Nerin Dizdar

  • Društvo

  • 27. Jan. 2024  

  • 0

Nakon što su u Neumu prije tri dana na burgedžinici „Sarajka“ i objektima u blizini osvanule poruke s fašističkim i nacionalističkim sadržajem, uslijedila je reakcija lokalnih vlasti, čije su nadležne službe većinu uvredljivih grafita uklonile, javlja Face televizija.

Podsjetimo, to je u svojoj reakciji nako pojave grafita, uz oštru osudu, najavio Dragan Jurković, načelnik Neuma, po čijem nalogu su komunalne službe djelovale. Ovaj čin je pohvalio i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, Nerin Dizdar.

"Nakon negativnih vijesti uvijek treba istaknuti i pozitivne reakcije. Lokalni organi u Neumu su brzo odreagovali i uklonili većinu uvredljivih grafita. Radi se o činu za pohvalu koji treba biti prepoznat. Ovom prilikom se zahvaljujem načelniku Jurkoviću na ustupljenim fotografijama i uloženim naporima lokalne zajednice da se otkloni šteta i otkriju počinitelji. Naravno, očekujemo da počinitelji nedjela koji su nanijeli štetu, ne samo na imovini nego i ugledu velike većine stanovnika koji ne podržavaju ovakve činove, budu adekvatno i što skorije sankcionisani" - naveo je Dizdar na svom Facebook profilu.

alt

Tokom jučerašnjeg dana reagirali su iz Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona te oštro osudili posljednje pojave vandalizma na području općine Neum, počevši od oskvrnuća i lomljenja kamenih križeva u dvorištu Crkve sv. Ante do ispisivanja uvredljivih i potpuno neprihvatljivih natpisa na više tamošnjih lokacija.

     

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...