MILITANTI PREVARILI AMERIČKU ODBRANU: Evo kako je došlo do pogibije vojnika SAD-a na Bliskom istoku, iskorišten jedan KLJUČNI MOMENAT

Iran negirao umiješanost u akciju.

  • Svijet

  • 29. Jan. 2024  

  • 0

Tri vojnika američke vojske poginula su, a najmanje dvadesetak je povrijeđeno u napadu dronom na malu američku ispostavu u Jordanu, rekli su američki zvaničnici. Ovo je prvi put da su američke trupe na Bliskom istoku ubijene od početka rata u Gazi.

Kasnije je "Islamski otpor" u Iraku, krovna grupa nekoliko naoružanih militantnih iračkih frakcija, preuzela odgovornost za napad.

Međutim, zvanični Iran je negirao umiješanost u akciju.

Mediji prenijeli detalje napada

Zapadni mediji izvještavaju da su američke trupe još uvijek bile u svojim prostorijama za spavanje u ranim jutarnjim satima kada je dron udario u njihovu bazu Tower 22.

Zvaničnik odbrane rekao je da je dron išao "veoma nisko i veoma sporo" u isto vrijeme kada se drugi, američki dron vraćao u bazu iz misije.

Kao rezultat toga, funkcije automatskog odgovora sistema protivzračne odbrane su bile isključene kako se ne bi oborio američki dron, dodao je zvaničnik.

To je značilo da je bilo malo ili nimalo upozorenja za trupe u bazi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...