RACIJA U NJEMAČKOJ: Radnici iz Bosne i Hercegovine uhvaćeni kako rade na crno, gube pravo boravka…

Protiv njih je pokrenut krivični postupak.

  • Hronika

  • 30. Jan. 2024  

  • 0

Tokom inspekcije gradilišta u okrugu Ninburg, carinici Kancelerije za kontrolu rada na crno u Osnabrucku, zajedno s Kancelarijom trgovinske inspekcije iz u Hannovera, otkrili su pet ilegalno zaposlenih radnika, među kojima i dva državljanina Bosne i Hercegovine.

Tokom inspekcije, carinici su provjeravali da li su radnici prijavljeni na socijalno osiguranje, isplaćuju li minimalnu platu te da li strani radnici imaju odgovarajuće boravišne ili radne dozvole.

Policajci su prvo otkrili dvojicu bh. državljana sa neispravnim dokumentima, a kasnije i radnike iz Srbije i Sjeverne Makedonije. Naknadnom provjerom identiteta, otkriveno je da radnici nisu imali boravišnu dozvolu koja bi im omogućila rad u Njemačkoj.

Ilegalnim radom gube tromjesečno pravo boravka.

Protiv njih je pokrenut krivični postupak zbog sumnje na ilegalni boravak. Pet muškaraca dobit će obavijest od nadležnim imigracionih vlasti sa zahtjevom da napuste Njemačku do određenog datuma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...