NAKON HRVATA, I SRBI SU PRIMIJETILI SKOK CIJENA NA JAHORINI: Nekad bilo najjeftinije skijalište u regiji, sad kao da su Alpe

Početkom mjeseca novinari Indexa su bili na ovoj olimpijskoj ljepotici i na školi skijanja

  • Regija

  • 30. Jan. 2024  

  • 0

Iako su novinari Index.hr o ponudi hrane i cijenama na Jahorini pisali prije gotovo mjesec dana, čini se kako je njihova reportaža još uvijek vrlo čitana u regiji, pa nakon što su tekst prenijeli i prokomentirali bosanskohercegovački mediji, a među njima i "Slobodna Bosna", sad ga je prenio i srpski Kurir, uz komentar kako je Jahorina nekad bila najjeftinije skijalište na ovim prostorima, a sada je osjetno poskupjelo.

"Jahorina je dugi niz godina omiljena destinacija skijašima u regiji, između ostalog i zbog povoljnih cijena. Međutim, ove godine se mnogi žale da je skupo, komentirajući da su cijene na Jahorini izjednačene s cijenama na skijalištima u Italiji, Austriji ili Francuskoj", stoji u njihovom tekstu s naslovom "Nekad bilo najjeftinije skijalište u regionu, sad sve poskupelo. Čaj 360, kuvana rakija 320: Svi se žale i porede sa Alpima", ističući cijene u dinarima.

Gdje je Jahorina?

Jahorina je planina koja se nalazi u Bosni i Hercegovini, u blizini Sarajeva, i jedno je od najpoznatijih skijaških odredišta u Bosni i Hercegovini, s više staza za skijanje i snowboarding, kao i modernih ski liftova. Bila je i jedno od mjesta na kojima su se održavale Zimske olimpijske igre 1984. godine u Sarajevu. Početkom mjeseca novinari Indexa su bili na ovoj olimpijskoj ljepotici i na školi skijanja, a više o tome na ovom linku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...