DRUGARICE POSADIMO CVIJEĆE: Prepoznajete li bh. političarku sa fotografije? Kada bi ona progovorila - Dragan Čović bi morao pobjeći iz države...

Od 1984. do danas obnašala je niz političkih dužnosti.

  • Mini market

  • 31. Jan. 2024  31. Jan. 2024

  • 3

Mostar 1979. godina. Doček štafete mladosti, u čast rođendana najvećeg sina naših naroda i narodnosti, druga Josipa Broza Tita.

Drugarica na slici (lijevo) je tadašnja predsjednica Saveza socijalističke omladine Mostara, a današnja HDZ-ova „legitimna“ Jelka Milićević.

Rođena je 10. septembra 1960. godine u Đakovu, Hrvatska. Članica je HDZ-a.

Ekonomsku školu u Mostaru završila 1979. godine, te diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Mostaru 1983. godine.

Od 1984. do danas obnašala je niz političkih dužnosti, između ostalih, bila je istraživačica I, II i voditeljica projektnog tima u Soko Vazduhoplovnoj industriji d.d. Mostar, rukovoditeljica računovodstva i financija u JAS d.o.o. Mostar, suradnica Ekspertnog tima za privatizaciju Vlade FBiH (1996. – 1997.), direktorica Soko Financije d.o.o. Mostar, gdje je veliki „uspjeh“ ostvario i nekadašnji direktor Sokola Dragan Čović. Bila je direktorica interne revizije u Hrvatskim poštama d.d. Mostar, članica Upravnog odbora Agencije za bankarstvo FBiH i predsjednica Odbora za reviziju u “Aluminiju” d.d. Mostar.

Bivša je HDZ-ova ministrica Ministarstva financija FBiH.

Kada bi Jelka Milićević progovorila o malverzacijama stanačkog šefa, koji joj je bio šef i u Sokolu, Dragan Čović bi najvjerovatnije morao napustiti Bosnu i Hercegovinu u strahu od sudskog progona…

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...