LANA ODGOVORILA ĐOKOVIĆU: "Nole, lutko, to što imaš traume od tri bombe, je između ostalog i zbog toga..."

-Lako sam mogao da odem drugim putem, međutim mislim da je moja sudbina bila da igram tenis i ostvarim velike rezultate, rekao je Đoković.

  • Show

  • 31. Jan. 2024  

  • 8

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković je gostovao na australskom televizijskom kanalu Nine Network gdje je dao intervju za emisiju Today Show koju vodi Karl Stefanović.

Đoković se tokom intervjua govorio o svom djetinjstvu i traumama koje je imao u Beogradu. 

-Prošli smo kroz dva rata, bili smo pod embargom od 1992. do 1996. godine i tada nijedan sportista iz Srbije nije mogao učestvovati na međunarodnim takmičenjima. Bila su to izazovna vremena, ali me to očvrsnulo.

Đoković je kazao da ima traumu od vatrometa jer ga podsjeća na eksplozije bombi.

-Lako sam mogao da odem drugim putem, međutim mislim da je moja sudbina bila da igram tenis i ostvarim velike rezultate, rekao je Đoković.

Ubrzo je Novaku Đokoviću odgovorila Lana Zablocki, glumica iz Zenice.

-Nole, lutko, to što imaš traume od tri bombe, je između ostalog i zbog toga, što su tvoji četiri godine na nas bacali hiljade i hiljade raznih projektila, gađali nas direktno u stanove, mozgove, srca, ubijali snajperom, tjerali da izbezumljeno trčimo preko raskrsnica dok pokušavamo sačuvati živu glavu, masakrirali nas na pijacama, u redovima za kruh i vodu, razvlačili nam pamet.

-Mi kao djeca nismo mogli ništa trenirati, zbog granata, i zbog toga što su nam neki sportski tereni zbog silnih mrtvih služili i kao groblja. Mi imamo takve traume iz rata, da nas rat ubija i danas, a nama se učinilo da smo ga preživjeli.

-Samo ti opušteno uživaj u nekom Monte Karlu, Floridi, Svetom Stefanu, gdje god. Biće to sve u redu. Ima jedan hodža u Visokom fildžan viška, pa kad naiđeš, napisala je Lana Zablocki, glumica iz Zenice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...