BIDENU PADA PODRŠKA: Manje od polovine Amerikanaca na strani aktuelnog predsjednika

Gotovo dvije trećine ispitanika, uključujući 47% demokrata, smatra da SAD kao zemlja na krivom putu.

  • Svijet

  • 31. Jan. 2024  

  • 0

Razina podrške predsjedniku Joeu Bidenu dodatno je pala u janiaru, pokazalo je istraživanje javnog mnijenja, prenosi Reuters.

Amerikanci su zabrinuti zbog ekonomske situacije i problema s imigracijom, a samo 38% ispitanika odobrava Bidenove politike, što je pad u odnosu na 40% podrške u decembru.

Bidenov rejting je ispod 50% još od augusta 2021., što pojačava zabrinutost među demokratima s obzirom da je sve izglednija nova predsjednička utrka s republikancem Donaldom Trumpom u studenom. Druga anketa ranije ovog mjeseca pokazala je da Trump ima prednost od šest posto pred Bidenom.

Najnovija anketa pokazala je rastuću zabrinutost oko imigracije, a 17% ispitanika to je navelo kao najvažniji problem s kojim se SAD danas suočava, mnogo više od 11% koji su to naveli kao najveći problem u decembru. To je bio i najveći problem za  republikanske birače, 36% njih je to navelo kao svoju glavnu brigu, a 29% ekonomiju.

Gotovo dvije trećine ispitanika, uključujući 47% demokrata, smatra da SAD kao zemlja na krivom putu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...