GRADONAČELNICA SARAJEVA BENJAMINA KARIĆ: "Životi naše djece ne smiju biti prepušteni naoružanim delikventima"

"Ožalošćenoj porodici i prijateljima u ime Grada Sarajeva i svoje ime, upućujem najiskrenije riječi saučešća", zaključila je gradonačelnica Sarajeva.

  • Društvo

  • 31. Jan. 2024  

  • 0

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se povodom tragičnog ubistva 19-godišnjeg Farisa Pendeka, kojem je danas klanjana dženaza, prenose Vijesti.ba.

"Danas smo na Vlakovu ispratili 19-godišnjeg Farisa Pendeka, svirepo ubijenog momka na Otoci koji je tek trebao početi živjeti. Neutješna porodica, drugovi iz razreda, profesori, komšije, sugradjani oprostili su se od svog najmilijeg", započela je Karić, te nastavila:

"Potpuno je opravdan gnijev i strah svih mojih sugrađana. Ovaj grad neće i ne smije biti grad uličnih obračuna, pucnjava i ubistava. Naša djeca i njihovi životi ne smiju biti prepušteni naoružanim delinkventima!".

"Nemam namjeru nikoga prozivati, želim vjerovati u to da svi nadležni subjekti odgovorno i časno rade svoj posao. Jedno je sigurno, Sarajevo mora biti mjesto mirnog i sigurnog suživota".

"Ožalošćenoj porodici i prijateljima u ime Grada Sarajeva i svoje ime, upućujem najiskrenije riječi saučešća", zaključila je gradonačelnica Sarajeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...