MLADEN IVANIĆ UZBURKAO DUHOVE: Jasno je čiji je igrač Milorad Dodik i kakva je uloga Dragana Čovića…

-On ustvari koristi ostvarenju tuđih interesa, zaključuje Ivanić.

  • Mini market

  • 02. Feb. 2024  02. Feb. 2024

  • 1

Republici Srpskoj ne treba žestoka i čvrsta retorika niti društvo jednog čovjeka koji je sve uzeo u svoje ruke, rekao je Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva BiH gostujući u programu BN TV.

-Republiku Srpsku, ističe Ivanić, zemlju neće čuvati pojedinac.

-RS ne čuva ni Dodik ni bilo ko drugi, nju čuvaju njene institucije. Oni koji jačaju institucije, oni čuvaju Srpsku. Oni koji grade lični i porodični autoritet, oni ne čuvaju Republiku Srpsku, oni je uništavaju. Politika u Srpskoj je takva da jedan čovjek sve odlučuje, dok ni tri odsto građana ne zna ko su ministri u Vlade Srpske jer su nebitni. To nije odbrane Republike Srpske, to je urušavanje Srpske.

Govoreći o Dodikovom  odnosu sa Hrvatskom, odnosno predsjednikom Zoranom Milanovićem i predsjednikom HDZ-a u BiH Draganom Čovićem, Ivanić kaže da se čini da Dodik radi u hrvatskom interesu.

“Dodik svojim stilom i galamom, preuzima na sebe sve udare, a onda Čović iza njega ispada kulturniji i finiji i ima veći manevarski prostor da se bori za svoj ineteres. Mislim da Hrvati koriste Dodika jer im on otvara i širi prostor. Oni se bore za svoje interese i izgledaju puno blaže, nježnije i prihvatljivije, iako su vrlo tvrdi i uporni u ostvarenju svojih ciljeva”, mišljenja je Ivanić.

On ističe da je vidljivo da je to sada državna politika Hrvatske.

“To više nije samo partijska politika HDZ-a. Ja ne vidim da Dodik od toga ima neku korist osim ako voli da ga neko tapše po ramenu i kaže mu “Ti si pravi, samo nastavi tako”. On ustvari koristi ostvarenju tuđih interesa”, zaključuje Ivanić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...