DRAMA U TURSKOJ, OBAVJEŠTAJCI NA NOGAMA: Uhapšeni osumnjičeni za prodaju informacija izraelskoj obavještajnoj agenciji Mossad preko...

Dvojica osumnjičenika uhapšeni su u prošlosti u sklopu iste istrage, dodali su izvori.

  • Evropa

  • 02. Feb. 2024  02. Feb. 2024

  • 0

Turska je uhapsila sedam osumnjičenih za koje je utvrđeno da su prodali informacije izraelskom Mossadu.

Turske vlasti uhapsile su sedam osoba osumnjičenih za prodaju informacija izraelskoj obavještajnoj agenciji Mossad preko privatnih detektiva, rekli su sigurnosni izvori u petak.

Turska policija i Nacionalna obavještajna organizacija (MIT) uhvatili su sedam od devet osumnjičenika traženih zbog povezanosti s Mossadom u dvije istovremene racije u Istanbulu i Izmiru rano u petak, rekli su izvori, sedmicama nakon što su oko 34 osumnjičenika uhapšena u sličnoj operaciji usmjerenoj na ćelija Mossada.

Istraživanje MIT-a pokazalo je da je Mossad koristio privatne detektive za praćenje svojih meta u Turskoj, koji bi prikupljali biografske informacije i dokumente, provodili izviđanje, fotografirali, pratili i prisluškivali mete.

Dvojica osumnjičenika uhapšeni su u prošlosti u sklopu iste istrage, dodali su izvori. Turska agencija je u decembru 2022. privela 68 osumnjičenika u operaciji usmjerenoj protiv privatnih detektiva i tehničkih operativaca koji rade za Mossad.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...