"UČILI SU NAS DEMOKRATIJI, SAD RADE SUPROTNO": Sanja Vulić kaže "da se vodi hibridni rat protiv RS, a cilj je nestanak Srba sa ovih prostora“

"Kakav licemjer morate biti da govorite o secesiji RS, a u njegovoj državi se na velika zvona govori o secesiji Texasa", naglasila je Vulić.

  • Politika

  • 03. Feb. 2024  

  • 7

"Protiv RS vodi se hibridni rat, a njegov cilj je nestanak Srba sa ovih prostora", rekla je za RTRS Sanja Vulić, šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Posjeta Sarajevu zamjenika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Jamesa O'Briena, prema riječima Vulić nije donijela ništa dobro.

"Nevjerovatno da neko ko bi trebao da bude tumač Daytonskog sporazuma priča takve gluposti. BiH je plijen u određenim strukturama SAD. To je jedna hobotnica koja radi na onome što se zove unitarna Bosna i Hercegovina. Kakav licemjer morate biti da govorite o secesiji RS, a u njegovoj državi se na velika zvona govori o secesiji Texasa", naglasila je Vulić.

Ona podsjeća da je Amerika bila uzor demokratije na ovim prostorima.

"Učili su nas demokratiji, a sada rade sve suprotno od toga. Ukoliko ne bude Dejtonske BiH, plašim se da uopšte neće biti BiH", rekla je Sanja Vulić.

James O'Brien, koji je i učesnik dejtonskih pregovora, rekao je da imovina pripada Bosni i Hercegovini.

"Cjelokupna BiH ima nemjerljivo prirodno bogatstvo, a mi smo za njih samo plijen. Institucije RS su jedine koji brane stavove suvereniteta kako BiH, tako i RS", poručila je Vulić.

Bošnjačke političare vidi kao produženu ruku određenog dijela međunarodne zajednice.

"Bošnjački političari su kukavice, tu su kao ikebane da ispoštuju instrukcije O’Briena i ostalih. Pravi faktor nestabilnosti u BiH je upravo bošnjački korpus, koji sluša samo međunarodne mentore. Jasno je da je RS za saradnju sa NATO, ali bez članstva u Alijansi", poručila je Vulić.

"U ponedjeljak, 5. februara, zakazano je ročište u predmetu koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika RS Milorada Dodika. Predmet je zvanično razdvojen od v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.

"Sve je jasno, sudi se institucijama Republike Srpske, a ne Dodiku i Lukiću", istakla je Vulić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...