"A, KAKO SE ONI OSJEĆAJU...": Vučić "briljirao" kod Marića, a onda je stiglo unaprijed dogovoreno pitanje o uspjesima Hrvata...

-Vidite Čukarički, TSC i Megu. Ništa ne dobivaju od države. Sad će svi staviti naslov "Vučić priznao", priznao sam.

  • Regija

  • 06. Feb. 2024  

  • 3

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji Ćirilica na Happy televiziji. Na ploči im je crtao ko sve i kako ratuje protiv Srbije, a značajan dio izlaganja posvetio je stanju srpskog sporta, navijačima, povicima na njegov račun i skoroj izgradnji Nacionalnog stadiona.

"Nacionalni stadion je važan jer donosi nove standarde. Zvezda i Partizan će sada morati mijenjati navike. Nacionalni stadion imat će grijače, na njemu će se moći kupiti hamburger, sladoled, kokice i sve drugo, a ljudi će se tamo osjećati sigurnije. Onda ćeš vidjeti ko će dolaziti na ove neuređene stadione. Napravili smo takve planove da imam tremu hoćemo li uspjeti. Stadion se gradi od maja prošle godine.

Naš najveći problem je to što ne možete privatizirati klubove jer niko neće uložiti novac tamo gdje glavnu riječ vode navijači i rukovodstvo kluba. Mi svi što smo im sponzori, to je reket koji se otima od države. Ovdje bi svi da ne budu privatne, nego državne pare. I što više dajete, to je više "Vučiću, pe*eru". Zdrav sistem će biti onda kad budemo imali privatnog vlasnika kluba. Vidite Čukarički, TSC i Megu. Ništa ne dobivaju od države. Sad će svi staviti naslov "Vučić priznao", priznao sam.

Oni koji dođu na nacionalni stadion, neće više ići na obične, kao što više niko ne ide Ibarskom magistralom, nego autoputom. Tako niko neće ići na neuređene stadione. I onda će Zvezda i Partizan morati drugačije. Nije lako ni onima koji vode te klubove, jer moraju ispuniti očekivanje navijača. Što bi privatnici ulagali kad vide da nema profita i ne pita ih se ništa?"

Vučića je zatim voditelj pitao: "Kako se osjećaš kada Srbija na nogometnom SP-u ispada u grupi, a Hrvatska po drugi put osvaja bronzu, i to nakon što je četiri godine prije toga uzela svjetsko srebro?"

Predsjednik Srbije odgovorio je: "A kako se oni osjećaju kada mi osvajamo sve u košarci, a oni ništa? Šta ćeš, čestitaš im... Nisam veliki navijač Hrvatske za razliku od nekih drugih. Volim samo Srbiju i navijam za Srbiju."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...