PREMINUO MOMČILO MOMO DRAGIČEVIĆ: Uvijek posvećen novinarstvu i satiri

Čitav svoj radni vijek je proveo na Radio Sarajevu, Radiju BiH

  • Kultura

  • 06. Feb. 2024  06. Feb. 2024

  • 0

Dugogodišnji istaknuti novinar i satiričar Momčilo Momo Dragičević preminuo je u 85. godini. 

Informaciju o njegovoj smrti potvrdio je predsjednik Kruga 99 Adil Kulenović koji je naglasio kako je i Dragičević bio član ove asocijacije.

"Sa najvećom tugom obavještavamo javnost da je tokom noći, nakon duže bolesti, preminuo u 85. godini Momčilo Momo Dragićević. Čitav svoj radni vijek je proveo na Radio Sarajevu, Radiju BiH. Bio je istrajan u posvećenosti novinarstvu i satiri, za koje je primio brojne nagrade. Bio je član Predsjedništva Kruga 99, do kraja života posvećen Bosni i Hercegovini i svim njenim ljudima", rekao je Kulenović.

U svom radu, Dragičević se naročito posvetio satiri i humoru te je više puta naglašavao kako je humor fenomen.

"Humor je fenomen koji susrećemo u svim historijskim razdobljima, u suvremenim društvima u usmenoj i pisanoj komunikaciji, među pripadnicima svih dobnih, profesionalnih i drugih skupina, bez obzira na spol, rod i klasu, u raznim prigodama i medijima. Humor se ostvaruje u različitim žanrovima i komunikacijskim modusima, verbalno i neverbalno, i to kao, primjerice, ironija, sarkazam, šala, vic, parodija, satira, farsa, apsurd, cinizam i slično", govorio je Dragičević.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...