PRAVO REMEK-DJELO: Haljinu od ziherica za Miley Cyrus izrađivali su nevjerovatnih 675 sati (FOTO)

Modna kuća na društvenim mrežama otkrila djelić izrade ovog unikatnog modela.

  • Žena

  • 06. Feb. 2024  06. Feb. 2024

  • 0

Iako se na dodjeli nagrada Grammy, Miley Cyrus čak pet puta presvlačila tokom večeri, jedno od njezinih najupečatljivijih izdanja bilo je ono u kojem je prošetala crvenim tepihom na početku večeri. Unikatna prozirna haljina modne kuće Maison Margiela, ostavila je sve bez daha.

  image Foto: AFPimageFoto: AFP

Sada je modna kuća na društvenim mrežama otkrila djelić izrade ovog unikatnog modela koji je napravljen od 14.000 ziherica. Otkrili su kako je haljinu smislio naravno kreativni direktor slavnog brenda, John Galiano te da je za izradu bilo potrebno gotovo nevjerovatnih 675 sati.

Fanovi su oduševljeno komentirali da je to pravo remek-djelo. Bilo je i onih koji su se pitali kako se haljina oblači s obzirom na to da je proces izrade toliko delikatan, prenosi Gloria.hr. Drugi su bili oduševljeni što je cijela haljina napravljena od ziherica jer smatraju kako je Galiano odabirom upravo ovog materijala za izradu želio odati počast 80-im godinama prošlog vijeka i punk modnom pokretu u kojem su ziherice bile obavezni dio stylinga.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...