NEUMORAN JE: Pernar ponovno došao pred školu, policija ga opet privela!

Ovo hapšenje dolazi samo dan nakon što je Pernar pušten iz pritvora u Splitu.

  • Regija

  • 08. Feb. 2024  

  • 0

Ivan Pernar ponovno je priveden. Potvrđeno je to iz Policijske uprave šibensko-kninske koja nije objavila Pernarov identitet već je navela da je uhapsila 39-godišnjaka nad kojim se sada provodi kriminalističko istraživanje. Sumnjiči ga se za kršenje Zakona o javnom okupljanju.

Ovo hapšenje dolazi samo dan nakon što je Pernar pušten iz pritvora u Splitu gdje je završio zbog organiziranja okupljanja pred školom. Splitska policija odlučila ga je privesti jer okupljanje nije prijavio, a uz to došlo je i do kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Sud mu zabranio da prilazi splitskim školama

S optužnim prijedlogom predan je Općinskom prekršajnom sudu u Splitu. Taj sud u srijedu mu je izrekao mjeru zabrane pristupa odgojno-obrazovnim institucijama u Splitsko-dalmatinskoj županiji na tjedan dana te je pušten da se u nastavku postupka brani sa slobode.

U videu objavljenom danas na TikToku vidi se da ga policija legitimira i moli da pođe s njima u postaju jer je prekršio Zakon o javnom okupljanju. Pernar na to pita je li uhapšen, prenosi N1 Hrvatska.

“Ako jesam, neću pružati otpor, ako nisam uhićen, ostajem tu”, rekao je Pernar te sjeo na pod okružen učenicima i policijom.

Policajac mu je na to odgovorio da nije uhapšen, ali da pričeka.

Inače, Pernar je u “turneji” po hrvatskim školama, gdje organizira okupljanja i druži se s učenicima. Neke škole već su ga prijavile, a policija reagira na svako njegovo pojavljivanje među djecom bez da je okupljanje uredno prijavio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...