ZA DORUČAK OVO JUTRO NAPRAVITE CRNOGORSKE PRIGANICE: Slične su uštipcima, ali prave se na malo drugačiji način i od nešto čvršćeg tijesta

Poenta je da se tijesto dobro napravi, i da upiju što manje ulja, zato slobodno improvizujte sa količinama sastojaka, jer ih svako pravi na svoj način. Kada zaista uspiju, mekše su od ikakvih krofni.

  • Gastro

  • 10. Feb. 2024  10. Feb. 2024

  • 0

Sastojci:

1,5 šolja od bijele kafe za brašno

voda

ulje

so

kvasac

šećer

Priprema:

1. Razmutiti kašiku kvasca (ili germe, svejedno ) u 1/4 čaše zaslađene vode i dodajte je u 1.5 šolju brašna.

2. Posolite, dodajte 2 kašike ulja i 1/2 šolje vode. Tijesto treba da bude rjeđe nego za hljeb i treba ga ulupati varjačom pa ostaviti da se "odmori" u toplom sat vremena, prenosi Coolinarika.com.

3. Poslije samo kašikom vaditi parčad i peći na vrelom ulju, kao krofne.

4. Jesti toplo sa mladim sirom, medom, džemom, šećerom...

Savjet: Dodajte i malo jogurta, kako bi manje upile ulje prilikom prženja.

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...