VELIKI USPJEH BH. SKIJAŠICE: Elvedina Muzaferija osvojila prvo mjesto na utrci spusta u Evropa kupu

Najbolji rezultat u karijeri u Svjetskom kupu bh. skijašica ostvarila je u superveleslalomu

  • Sport

  • 11. Feb. 2024  

  • 0

Najbolja skijašica Bosne i Hercegovine Elvedina Muzaferija, ostvarila je sjajan rezultat i prvu pobjedu karijere u Evropa kupu. Visočanka je trijumfovala u utrci spusta u švicarskoj Crans Montani.

Bh. skijašica vozila je sjajno u Švicarskoj i ostvarila vrijeme 1:08:12, što je bilo dovoljno za prvo mjesto.

Drugoplasirana je bila Tricia Mangan sa 31 stotinkom zaostatka, a treće mjesto pripalo je Delia Durer iz Švicarske sa 32 stotinke zaostatka.

Nešo ranije jutros, na prvoj današnjoj utrci spusta, Muzaferija je zauzela sedmo mjesto i sa današnjih 100 osvojenih bodova, skočila je na sedmu poziciju ukupnog poretka u Evropa kupu.

Najbolji rezultat u karijeri u Svjetskom kupu bh. skijašica ostvarila je u superveleslalomu, kada je bila 14. mjesto u italijanskoj Cortini d'Ampezzo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...