U BIH IZDATO NARANDŽASTO UPOZORENJE: Očekuju nas obilne padavine i jaki udari vjetra

Udari vjetra južnog smjera od 50 do 70 kilometara na sat

  • Društvo

  • 11. Feb. 2024  

  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je narandžasto upozorenje na obilne padavine i vjetar južnog smjera, javlja Anadolija.

Upozorenje je izdato za područje područje Hercegovine i jugozapada Bosne. Očekuje se vjetar južnog smjera širom Bosne i Hercegovine. Upozorenje na padavine izdato je za period od subote do večeras do 21 sat.

- Prognozirana količina akumuliranih padavina se uglavnom kreće od 40 do 80 litara po metru kvadratnom. Lokano može pasti i više. Udari vjetra južnog smjera od 50 do 70 kilometara na sat. Na planinama i visoravnima do 90 kilometara na sat - saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

Fotoreporter AA zabilježio je blagi porast vodostaja Miljacke u Sarajevu.

Svjetska meteorološka organizacija objavila je preporuke i mjere građanima.

- Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i saobraćajnih mreža su moguće. Poremećaj u snadbijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode. Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su mogući - dodali su.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...