SNAŽNA PORUKA ELVEDINE MUZAFERIJE: "Pobjedu posvećujem ženama žrtvama nasilja" (VIDEO)

Uz vas sam, nikad nije kasno da reagujete - poručila je bh. skijašica

  • Sport

  • 11. Feb. 2024  

  • 0

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija ostvarila je veliki uspjeh slavivši na današnjem drugom spustu u švicarskoj Crans Montani. Elvedina je do ogromnog trijumfa došla s vremenom 1:08:12 i ostvarila prvu pobjedu u drugom po snazi skijaškom takmičenju svijeta. 

Muzaferija je slavila sa 31 stotinkom prednosti nad Amerikankom Tricijom Mangan, 32 nad Švicarkinjom Delijom Durrer, te 33 nad Čehinjom Ester Ledeckom.

Podsjetimo, danas su u Crans Montani održane dvije spustaške utrke, a u prvoj je Muzaferija jutros zauzela sedmo mjesto.

Ona je nakon trke održala govor kojim je poslala snažnu poruku.

"Iako sam pobijedila, ne mogu biti sretna, jer je danas Dan žalosti. Pobjedu posvećujem ženama žrtvama nasilja. Uz vas sam, nikad nije kasno da reagujete. Iako se nisam osjećala dobro dok sam skijala, znala sam da moram napadati stazu, to se isplatilo", poručila je Muzaferija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...