PREDSJEDNIK CRNE GORE JAKOV MILATOVIĆ USKORO U ZVANIČNOJ POSJETI BiH: Bošnjaci će u meni uvijek imati prijatelja

Diskusiji su prisustvovali predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, te zamjenica premijera Kosova Emilija Redžepi, koji su dali vlastiti osvrt na regionalne političke odnose i položaj Bošnjaka.

  • Regija

  • 11. Feb. 2024  

  • 1

U Podgorici je realizovan projekat "Bošnjački nacionalni identitet početkom XXI stoljeća", čiji je kreator i organizator doktorant Univerziteta u Sarajevu i predstavnik Bošnjačkog vijeća Crne Gore Sead Šahman.

U sklopu ovog projekta upriličena je i diskusija o temi "Uloga i značaj Bošnjaka u regionu Zapadnog Balkana".
alt
Predavanja su održali prof. dr. Šaćir Filandra sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu i Admir Lisica, doktorant na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.
alt
Diskusiji su prisustvovali predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, te zamjenica premijera Kosova Emilija Redžepi, koji su dali vlastiti osvrt na regionalne političke odnose i položaj Bošnjaka.

Milatović je poručio da će Bošnjaci uvijek u njemu imati prijatelja, te da su Bošnjaci Crne Gore bitan faktor u ovoj državi.
alt
Također je naveo da Bosnu i Hercegovinu vidi kao prijateljsku državu, te da će ubrzo doći u zvaničnu posjetu u Sarajevo, čim član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović započne sa predsjedavanjem.

Zajednički zaključak učesnika dvodnevne konferencije jeste da je regionalna saradnja nužnost na Zapadnom Balkanu, te da se nadaju skorom prijemu u NATO i EU, što bi donijelo stabilne prilike u regionu.
alt
Konferenciji u Podgorici prisustvovali su političari, intelektualci i biznismeni iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i sa Kosova.

(Nap.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...