NEBOJŠA VUKANOVIĆ ZA „SB“ O GLAVNOM KRIVCU ZA NAPAD NA NJEGOVU KUĆU U TREBINJU: „Posljedica je to straha i nemoći...“

(...) Luke Petrovića.

  • Politika

  • 12. Feb. 2024  12. Feb. 2024

Ujedinio je Nebojša Vukanović, opet, Milorada Dodika i Draška Stanivukovića. Ovaj dvojac sa kormilarom, a to je predsjednik SNSD-a i RS-a, u čijoj je posadi, bar prema okolnostima posljednjih mjeseci, gradonačelnik Banje Luke, osudio je napad na kuću zastupnika NSRS-a u Trebinju.

Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su 9. februara 2024., lišili slobode lice inicijala N.B. zbog počinjenog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. Krivičnog zakonika RS-a, saopšteno je danas iz PU Trebinje.

Policijskoj stanici Trebinje, prenijeli smo već, prijavljeno je da je lice inicijala N.B. došlo ispred porodične kuće, lica inicijala N.V. iz Trebinja i izreklo niz prijetnji koje su izazvale osjećaj ugroženosti po život i tijelo lica inicijala N.V. i N.V.

Da, radilo se o napadu na kuću Vukanovića i upućenih prijetnji smrću, o čemu je Nebojša također pisao na svom blogu.

"Institucije RS-a čine i činiće sve da zaštite život i imovinu njenih građana. Pravo na drugačije mišljenje, kritiku, ne može biti dovedeno u pitanje, posebno ne zloupotrebom bilo čije porodice, bez obzira na motive ili razloge koji su doveli do nedozvoljenog ponašanja“, napisao je Dodik na svom nalogu na platformi X.

Napad je osudio i Stanivuković: "Bez obzira na naše sukobe i različite političke stavove, nikako ne podržavam ovakav način obračuna. Dobro znam kako je kada porodica trpi zbog politike i zato sam prvi da se ovakve stvari najstrože osude i sankcionišu.“

Na sjednici SNSD-a, koja je održana u Srpcu početkom februara. izabrano je pet potpredsjednika stranke, a to su: Željka Cvijanović, Radovan Višković, Sanja Vulić, Miroslav Bojić i Luka Petrović. Novi generalni sekretar je Srđan Amidžić.

Generalni sekretar do izbora Amidžića, bio je Petrović, generalni direktor Elektroprivrede RS-a.

Upravo je Petrovića, u kratkom razgovoru za „Slobodnu Bosnu, Vukanović optužio za napad na svoju kuću.

"Incident koji se dogodio, prije svega, posljedica je straha i nemoći Luke Petrovića koji stvara upravo tu atmosferu linča i nasilja. Mjesecima vodi protiv mene kampanju u režimskim medijima i nije ni čudo što je iz kruga njegovih najbližih saradnika došlo do ovakvog incidenta. Smatram ga odgovornim za ovakvu situaciju“, rekao je Nebojša Vukanović za naš portal.

(Dino Bajramović)

trenutak ...