ŠOKANTNA OTKRIĆA NORVEŠKIH OBAVJEŠTAJACA: Rusija dobiva vojnu potporu od Bjelorusije, Sjeverne Koreje i Irana, dok Kina...

Prema norveškim obavještajcima, Kijev će trebati "znatnu" vojnu pomoć Zapada da bi Ukrajinci mogli očekivati ​​preokret situacije.

  • Evropa

  • 13. Feb. 2024  13. Feb. 2024

  • 0

Ruska Federacija je ojačala svoju poziciju u drugoj godini rata, riječi su to čelnika Norveške obavještajne službe (NIS) Nils-Andreasa Stensønesa, Rusija je u stanju mobilizirati "oko tri puta više" vojnika od Ukrajine, pri čemu se Moskva prilagodila nametnutim sankcijama "bolje nego što se očekivalo".

Ruski vojno-industrijski kompleks sposoban je proizvesti dovoljno municije, borbenih vozila, bespilotnih letjelica i projektila da "održi vojno opterećenje tokom cijele godine", istaknuo je Stensønes.

Dodao je da Rusija dobiva vojnu potporu od Bjelorusije, Sjeverne Koreje i Irana, dok Kina, iako ne opskrbljuje Rusiju oružjem, isporučuje opremu, vozila, elektroniku i rezervne dijelove koji se koriste u ruskom vojno-industrijskom kompleksu. Prema norveškim obavještajcima, Kijev će trebati "znatnu" vojnu pomoć Zapada da bi Ukrajinci mogli očekivati ​​preokret situacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...