PONOVO SE OGLASIO SENAD PEĆANIN O DODIKU: "Trojka mu je popustila, valja konačno raskrinkati njegove laži"

U svojoj objavi na društvenoj mreži X.com (bivši Twitter) navodi kako je opasno uopće razgovarati o prijedlogu Dodika za Ustavni sud BiH. 

  • Politika

  • 13. Feb. 2024  13. Feb. 2024

  • 0

Bosanskohercegovački novinar i advokat Senad Pećanin nedavno je prekinuo medijsku šutnju, te se sada ponovo oglasio na društvenim mrežama u vezi sa zahtjevom predsjednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika da se iz Ustavnog suda BiH izbace strane sudije.

U svojoj objavi na društvenoj mreži X.com (bivši Twitter) navodi kako je opasno uopće razgovarati o prijedlogu Dodika za Ustavni sud BiH. 

"Milorad Dodik, u svojom čestim ultimatumima 'Trojci' ponavlja da Bosna i Hercegovina nije i ne može biti država sve dok se iz Ustavnog suda BiH ne protjeraju strane sudije. Iako je samo prije nekoliko mjeseci Konaković govorio da je odlazak stranih sudija njemu prihvatljiv jedino dan prije ulaska BiH u Evropsku uniju, 'Trojka' je popustila i već na dva posljednja sastanka sa Dodikom i Čovićem razgovara se o modalitetima ispunjenja Dodikovog ultimatumima. Ne baveći se ovdje pogubnim posljedicama takve odluke po funkcionalnost i opstanak države BiH, valja konačno raskrinkati laž po kojoj ne može postojati država u kojoj u sudovima rade i strane sudije, a na kojoj jaše Dodik.

Dakle, danas u svijetu u preko 50 država (među njima čak i u Kini, te u šest država u Evropi) postoje strane sudije u nacionalnim sudovima. Sapienti sat!", napisao je Pećanin. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...