ŽOHARI ĆE BJEŽATI GLAVOM BEZ OBZIRA: Ovo je vrlo učinkovit način kako ih se zauvijek riješiti

Žohari dišu kroz želudac i grlo kroz rupe koje se nazivaju "spirakule", a ne kroz usta, pa kad dođu u okoliš čija je površina premazana sredstvom za čišćenje na bazi ulja ili druge otrovne kemikalije, oni će se ugušiti,

  • Jeste li znali

  • 13. Feb. 2024  13. Feb. 2024

  • 0

Postoji šala da bi žohari mogli preživjeti apokalipsu, jer ih se teško riješiti. No, ipak postoje neka sredstva koja uspješno eliminiraju ove napasti, piše House Digest.

Žohari dišu kroz želudac i grlo kroz rupe koje se nazivaju "spirakule", a ne kroz usta, pa kad dođu u okoliš čija je površina premazana sredstvom za čišćenje na bazi ulja ili druge otrovne kemikalije, oni će se ugušiti, prenose agencije.

Cedrovina, kakvu biste koristili u svom ormaru za tjeranje moljaca, također tjera žohare. Cedar ima jak miris i prirodnu razinu ulja koja pomažu u zaštiti od štetnika. Također, na površine možete nanijeti cedrovo ulje.

Također možete koristiti otopinu izbjeljivača za prskanje žohara, ali ako imate kućne ljubimce u kući, to možda nije najsigurnija alternativa.

Međutim, ako stvarno želite da zauvijek nestanu, možete pokušati upotrijebiti zamke koje će natjerati žohare da otrovni mamac odnesu u svoje gnijezdo ili bi se moglo isplatiti uložiti u dezinsekciju vašeg doma.

No, prskanje ili brisanje kuće sredstvima za čišćenje na bazi ulja izvrstan je prvi korak da se riješite gadnih stvorenja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...