PREMIJER NIKŠIĆ RAZGOVARAO SA DOBITNICIMA NAJVIŠEG RATNOG PRIZNANJA: "Briga o boračkoj populaciji među kojima su i žene je minimum..."

(...) i cijenim što se sjećate i naših napora iz mog prethodnog mandata."

  • Vijesti

  • 14. Feb. 2024  

  • 2

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić razgovarao je danas u Sarajevu sa predsjednikom i članicama Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja Federacije Aljom Bošnjakovićem, Zlatom Gaziberom, Fadilom Bajrić i Dževadom Tataragić-Trešnjo.

Članice Saveza i dobitnice najvišeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan zahvalile su se premijeru Nikšiću na pozivu istaknuvši da je ovo prvi put da ih je neko od zvaničnika primio u posjetu i razgovarao sa njima o problemima sa kojima se suočavaju kao žene dobitnice priznanja. Kazale su da vjeruju u podršku i cijene razumijevanje i premijera i cijele Vlade FBiH za boračku populaciju i njihove probleme. 

Premijer Nikšić se također zahvalio na podršci i povjerenju Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja Vladi Federacije BiH.

"Ne radimo ništa što nije naša obaveza i zadatak. Briga o boračkoj populaciji među kojima su i žene, je miminum i cijenim što se sjećate i naših napora iz mog prethodnog mandata da se borcima skrbi na pravičan i sistemski način i to ćemo činiti i u narednom periodu. Svima nam treba više solidarnosti, podrške i međusobnog razumijevanja, te vam zahvaljujem što ste danas ovdje i vjerujete u Vladu FBiH", poručio je premijer Nikšić.

Sastanku je  prisustvovao je i ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokimić koji se ranije sastao sa predstavnicima Saveza. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...