NAJAVA JEDNOG OD TVORACA CHATGPT-ja: "Čeka nas najuzbudljivije razdoblje u historiji čovječanstva. AGI ćemo stvoriti..."

(...) do 2030. godine.

  • HiTec

  • 14. Feb. 2024  14. Feb. 2024

  • 0

Veliko finale drugog ciklusa tportalove nagrade Vizionar godine odigralo se danas na konferenciji u zagrebačkoj Laubi, kada smo doznali pobjednike u pet kategorija – gospodarstvo, tech, društvo, kultura i sport - uz krovno priznanje Vizionar godine

Na konferenciji u Zagrebu predavanje je održao Zack Kass, AI stručnjak i inovator koji je u kompaniji OpenAI strateški osmišljavao jednu od najvećih tehnoloških inovacija posljednjih desetljeća - ChatGPT - a danas savjetuje neke od najvećih svjetskih kompanija te Bijelu kuću.

"Mislio sam da imam najbolji posao na svijetu radeći u OpenAI-ju, ali ono što sada radim najviše me veseli - govorim o tome štoa nas čeka u budućnosti. A ona može biti predivna i nevjerovatna - čeka nas vrhunac naše vrste", ustvrdio je Kass.

Umjetna inteligencija (AI) bit će toliko dobra da će sama sebe poučavati i ostvariti velika naučna otkrića, rekao je Kass.

Osvrnuo se i na AGI (umjetnu opću inteligenciju) te rekao da smo korak do najveće industrijske revolucije u ljudskoj historiji.

'Točak, struja, internet - to su bili revolucionarni trenuci koji su promijenili svijet. AI bi mogao biti jednako važan i jak. Došli smo dalje nego što mislite i, važno je to razumjeti, imamo još puno toga otkriti. Bard, ChatGPT, MidJourney - svu tu tehnologiju već koristimo. Stalno me pitaju hoće li nas AI ubiti ili nam oteti poslove. Toliko o tome pričamo, a uopće im ne damo priliku i isprobamo te alate. Osobno ne mogu zamisliti svoj posao, pa i život, bez njihovog korištenja, stoga preporučujem da ih isprobate i iskoristite', rekao je Kass, prenosi Tportal.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...