O NJIMA BRUJI ŠPANJOLSKA: Salve kritika nakon poraza Betisa, oglasio se i Sergej Jakirović…

- Bezidejni Betis sebi je zakomplicirao budućnost, napomenule su novine Marca.

  • Sport

  • 16. Feb. 2024  

  • 0

Dinamo je pobijedio 1:0 na gostovanju kod Betisa u prvoj utakmici drugog kruga Konferencijske lige. Pogodak za pobjedu postigao je Bruno Petković s bijele tačke. Stoper Betisa Chadi Riad igrao je rukom u vlastitom kaznenom prostoru, sudac Mikola Balakin gledao je snimku par minuta te je dosudio penal za Dinamo. Petković je odbrao lijevu stranu i precizno pogodio za 1:0. 

Španjolski mediji izvještavaju o neočekivanom porazu Betisa na svom terenu (0-1) od Dinama, nazivajući prvu utakmicu šesnaestine finala Konferencijske lige "fijaskom".

- Utakmica je završila neočekivanim porazom zeleno-bijelih, izvijestile su lokalne novine Estadio Deportivo.

Diario de Sevilla piše "o bolnom porazu" Betisa. - Poraz je kazna za indolentnost, navode te novine misleći na skrivljeni kazneni udarac.

- Bezidejni Betis sebi je zakomplicirao budućnost, napomenule su novine Marca.

- Zeleno-bijeli su pali kući od slabog Dinama pa će trebati preokrenuti rezultat u Hrvatskoj kako bi preživjeli u Konferencijskoj ligi, piše taj dnevnik.

Novine AS ističu da je "Betis sebi zakomplicirao život", a radio Cadena COPE navodi da je pogodak Petkovića s bijele tačke "kompromitirao ostanak Betisa u Konferencijskoj ligi".

Jakirović: Ovo mi je jedna od dražih pobjeda

"Vruće sam glave i bez glasa, odigrali smo taktički odličnu utakmicu, ovo je bio ispit zrelosti za nas. Čestitam dečkima. Nije bilo lako. Betis je jedna jako dobra ekipa. Vidjeli smo da možemo imati posjed i biti opasni. Volio bih samo da više šutiramo na gol. Okrećemo se sljedećim utakmicama, u nedjelju je Varaždin.

Rekao sam da moramo smanjiti prostor između krila i sredine. Neke stvari smo uspjeli, a neke su nam svojom kvalitetom oni zaustavili. Ne sjećam se da su nam stvorili neku priliku iz igre veću. Ovo mi je jedna od dražih pobjeda. Analizirat ćemo za sljedeću utakmicu što možemo popraviti za drugu utakmicu.

Nisam znao da je ovo prva pobjeda Dinama na gostovanju u Europi protiv neke momčadi iz Lige petice. Pošto mi u Hrvatskoj volimo povijest, pa nek smo i mi ušli u povijest", rekao je trener Dinama Sergej Jakirović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...