VUČIĆ I DAČIĆ ŠUTE KAO ZALIVENI: Kosovski ministar policije otkrio kakvo obavještenje mu je stiglo od Interpola…

Navodi da je riječ o važnom koraku koji će „imati svoj pun efekat kada ih Srbija, koja pruža utočište ovim teroristima, preda našim vlastima da odgovaraju pred pravdom“.

  • Regija

  • 17. Feb. 2024  

  • 2

Pozivajući se na navode INTERPOL-a, kosovski ministar unutrašnjih poslova, Xhelal Sveçla, oglasilo se sa tvrdnjom da su sva osumnjičena lica za teroristički napad u Banjskoj ubačena u sistem međunarodnih potjernica.

„Pozdravljam zvanično obavještenje iz sjedišta INTERPOL-a da su sva osumnjičena lica koja su izvršila teroristički napad 24. septembra u Banjskoj u Zvečanu već stavljena u sistem međunarodnih potjernica“, poručio je ministar.

Navodi da je riječ o važnom koraku koji će „imati svoj pun efekat kada ih Srbija, koja pruža utočište ovim teroristima, preda našim vlastima da odgovaraju pred pravdom“.

„Odgovornost za organizaciju i izvođenje terorističkog napada 24. septembra u kojem je ubijen narednik Afrim Bunjaku je od suštinskog značaja“, poručio je Svečlja.

Naglašava da se kažnjavanje nalogodavaca, organizatora i izvršioca napada mora dogoditi što je prije moguće kao garancija, kako dodaje Xhelal Sveçla, „neponavljanja sličnih terorističkih akata“.

Podsjetimo, 24. septembra došlo je do oružanog sukoba između naoružane grupe Srba i pripadnika Kosovske policije. Tada je prvo u ranim jutarnjim satima na ulazu u selo ubijen narednik redovne jedinice Kosovske policije. U ovom mjestu su potom ubijena tri terorista, dok je više njih ranjeno i uhapšeno.

U međuvremenu je nekadašnji potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, preuzeo odgovornost za organizaciju terorističkog napada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...