SUMANUTE TVRDNJE DODIKOVOG RUSOFILA: „Dolazak ruskog medija doprinijeće objektivnom izvještavanju iz BiH…“

On je kazao da ne vjeruje u evropski put BiH.

  • Mini market

  • 17. Feb. 2024  

  • 4

-Јavnost na Zapadu ne može objektivno da prati šta se dešava u BiH, rekao je Aleksadar Zobenica, proruski stručnjak za politički marketing, blizak režimu Milorada Dodika.

- Dolazak "Russia Today" doprinijeće objektivnom izvještavanju iz BiH. "Raša tudej" na srpskom jeziku u BiH, bila bi istovremeno prilika da se svjetskoj javnosti približi i predstavi položaj Srba u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Današnja Slika iz BiH prema svijetu ide uglavnom iz političkog Sarajeva. Ti zapadni mediji imaju i svoje medije u BiH i zato imamo ovo što imamo danas, rekao je Zobenica.

On je kazao da ne vjeruje u evropski put BiH.

- BiH je protektorat. Imamo montirane procese protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića. Dok god imate stranca, i to čovjeka koji se lažno predstavlja u BiH kao visoki predstavnik, od evropskog puta nema ništa, poručio je Zobenica.

Podsjetimo, ruski režimski kanal Rusia Today zabranjen je u Europskoj uniji, a kako je ranije izvijestila „Slobodna Bosna“, ta televizija uskoro planira otvaranje dopisništva u bh. entitetu Republika Srpska.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...