DIPLOMATSKA I OPREZNA IZJAVA PREDSJEDNIKA SRBIJE: Evo šta je Vučić rekao o smrti Navaljnog

Kako se moglo vidjeti na snimku, izvijestio je N1, predsjednik Vučić je sjedio u prvom redu i među posljednjima je ustao, ali se nije pridružio aplauzu. Umjesto toga, predsjednik Srbije je namještao slušalice za simultani prevod, a potom nastavio da stoji.

  • Regija

  • 17. Feb. 2024  

  • 2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Minhenu da se tokom konferencije susreo s više zvaničnika iz svijeta i da je tema bila i Rusija.

"Što se Rusije tiče, to uvijek čujete na svakom mjestu i na svakom koraku i to sam čuo bar na dva sastanka danas. To je ključna tema, mislim, da mi budemo sasvim fer, suviše smo mi mali, ovo su naše muke“, rekao je on.

"Ali, Rusija je suština i sad ovo poslije smrti (Alekseja) Navaljnog, to je užasno teška situacija i naravno tragedija i loša vijest za cijeli svijet, za svakog normalnog čovjeka je užasno kada čujete da je neko preminuo. Da li je preminuo iz ovog ili iz onog razloga, to će istraga bilo čija da ustanovi, ali svakako loša vijest koja doprinosi još težoj atmosferi“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao je da se ta atmosfera mogla osjetiti na konferenciju, ali da je Srbija „isuviše mala da bi bila bilo kakav suštinski faktor osim što niko ne želi da vidi da na bilo koji način Srbija ima drugačiji stav od većine“.

Podsejtimo, kako je N1 juče izvijestio, obraćanju Julije Navaljne na Bezbjednosnoj konferenciji u Minhenu prethodio je dug i stajaći aplauz prisutnih, ali tome se predsjednik Srbije Aleksandar nije pridružio.

Tokom obraćanja supruge Alekseja Navaljnog Julije na Minhenskoj bezbednosnojj konferenciji u dvorani nalazii se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Njen izlazak na binu pozdravljen je ustajanjem većine prisutnih u sali i dugim aplauzom.

Kako se moglo vidjeti na snimku, izvijestio je N1, predsjednik Vučić je sjedio u prvom redu i među posljednjima je ustao, ali se nije pridružio aplauzu. Umjesto toga, predsjednik Srbije je namještao slušalice za simultani prevod, a potom nastavio da stoji.

Na vijest N1 reagovala je oštro premijerka Ana Brnabić, rekavši da „Šolakovi mediji lešinare na smrti“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...