VOŽD IZ LAKTAŠA OTVORENO PRIJETI: „Ukoliko se to dogodi, Republika Srpska odlučna da stavi tačku na evropski put BiH…“

-U tom slučaju Srpska će donijeti svoj izborni zakon i sprovoditi izbore, zaprijetio je on.

  • Vijesti

  • 18. Feb. 2024  18. Feb. 2024

  • 6

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik oglasio se na društvenim mrežama i poručio da je „Republika Srpska za dogovor unutar BiH, ali da je odlučna da stavi tačku na evropski put BiH ukoliko Christian Schmidt pokuša da se umiješa u izmjene Izbornog zakona“.

-U tom slučaju Srpska će donijeti svoj izborni zakon i sprovoditi izbore, napisao je Dodik na Instagramu.

-RS-u su ranije oteli nadležnosti u vezi sa izborima, jer prema Dejtonskom sporazumu BiH može da sprovodi izbore za članove Predsjedništva i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a sve ostalo treba da sprovodi Republika Srpska, poručio je on i dodao da je primio u nastupnu posjetu ambasadora Srbije u BiH Ivana Todorova, te da se sastao i s ambasadorom Norveške u BiH Olavom Rejnertsenom.

- Prisustvovao sam i promociji 50. jubilarnog broja i obilježavanju 18 godina postojanja naučnog časopisa za društvena i politička pitanja "Argumenti". Boravio sam i u Srbiji, gdje sam sa državnim rukovodstvom prisustvovao obilježavanju Dana državnosti Srbije - Sretenja - naveo je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...