NAKON ŠTO MU JE OTKAZAN KONCERT: Vijećnica Naše stranke predložila da se Cetinski proglasi počasnim građaninom Sarajeva

Prijedlog ipak nije prošao...

  • Estrada

  • 18. Feb. 2024  

  • 1

Mirela Džehverović iz Naše stranke, zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajevo, predložila je da se pjevaču iz Hrvatske Toniju Cetinskom dodijeli nagrada Počasni građanin Sarajeva.

Njen prijedlog nije prihvaćen, piše Politicki.ba.

Na sjednici Komisije koja je utvrđivala prijedloge za nagrade povodom 6. aprila Dana Grada Sarajeva, ona je istakla da, najprije, "određene silnice" nisu bile za to da Cetinski održi koncenrt u Sarajevu, pa je ta ideja propala.

Posebno je naglasila da njen prijedlog nije motiviran time, već "zbog doprinosa koji je dao, u skladu s kriterijima iz Odluke o priznanjima i nagradama".

Njenu ideju nije prihvatio vijećnik SDP-a Muamer Mekić.

Na kraju, sa tri glasa za, jednim suzdržanim i jednim članom Komisije koji se nije izjasnio tokom glasanja, prijedlog nije prošao.

Nakon što mu je otkazan koncert u Sarajevu koji je trebao biti održan 10. februara ispred Vječne vatre u organizaciji privatne produkcije, a u okviru 40. godišnjice od Olimpijade u Sarajevu, Cetinski je uputio oštre kritike gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić.

Do koncerta nije došlo, a i sama najava izazvala je negativne reakcije dijela javnosti koja je smatrala da bi koncert trebao izvesti neko od domaćih izvođača. No, Gradska uprava ipak je odlučila da nizom drugih prigodnih manifestacija obilježi godišnjicu Olimpijade.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...