DAMIR ARNAUT UVJERAVA JAVNOST: "U Minhenu će BiH biti dato da iznese svoje stavove"

Arnaut je naveo da je time nakon dugo vremena data prilika da u okviru glavnog programa budu izneseni stavovi naše zemlje.

  • Politika

  • 18. Feb. 2024  

  • 0

Ambasador Bosne i Hercegovine u Njemačkoj Damir Arnaut danas je objavio na društvenim mrežama da je imao zadovoljstvo prisustvovati panelu u sklopu glavnog programa Minhenske sigurnosne konferencije o temi "Sivih zona u Evropi", te da je izuzetno važno za Bosnu i Hercegovinu da je članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću ukazano povjerenje da bude uvodničar.

Arnaut je naveo da je time nakon dugo vremena data prilika da u okviru glavnog programa budu izneseni stavovi naše zemlje, prenose Vijesti.

Dodao je da je izlaganje i raspravu Bećirovića pratio veliki broj visokih zvaničnika država NATO-a i EU, te zemalja aspiranata za članstvo u tim strukturama.

Arnaut smatra da je od strateške važnosti da je član Predsjedništva BiH detaljno i uvjerljivo obrazložio razloge za otvaranje pregovora sa BiH o članstvu u EU pred takvim auditorijem.

Naglasio je da je osim tog panela imao zadovoljstvo biti dio bh. tima koji je na marginama te konferencije obavio desetine razgovora sa brojnim šefovima država i vlada, ministrima i članovima parlamenata.

Posebno korisnim ocijenio je razgovore s nekim od najuticajnijih članova njemačkog Bundestaga kada je u pitanju odluka tog tijela o otvaranju pregovora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...