NASTAVAK PREMIJER LIGE DONIO BROJNA IZNENAĐENJA: Strijelci najraspoloženiji na Koševu, najveća posjeta na...

Sudije su pokazale 27 žutih kartona.

  • Sport

  • 19. Feb. 2024  

  • 0

U 19. kolu nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine postignuto je 12 golova ili u prosjeku dva gola po utakmici, a u listu strijelaca upisalo se 11 igrača.

Strijelci su najraspoloženiji bili na Koševu gdje je Široki Brijeg pobijedio Sarajevo sa 3:1.

S druge strane, na Grbavici u susretu Željezničara i Veleža te u Modriči između Sloge i Veleža nije bilo golova.

Remijer Zrinjskog i Veleža te poraz Sarajeva iskoristio je Borac koji se pobjedom nad Tuzla Cityjem 2:1 učvrstio na vrhu tabele. Banjalučki tim sada ima devet bodova prednosti nad prvim pratiocem i sigurno grabi ka naslovu prvaka BiH.

Utakmicama ovog kola prisustvovalo je 20.977 gledalaca ili 3.496 po utakmici, a najveća posjeta po izvještajima delegata zabilježena je na Grbavici (9877).

Sudije su pokazale 27 žutih kartona.

Na čelu liste strijelaca je Nemanja Bilbija iz Zrinjskog sa 15 golova, a Dejan Vidić iz Sloge i Nermin Haskić iz Veleža su postigli po 10 pogodaka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...